petak, 22 jun 2018 20:00

KONCERT: Svetski dan muzike - ArtLink i Evropski kulturni centri na proslavi Svetskog dana muzike u Legatu Petra Lubarde

Legat Petra Lubarde, 
Četvrtak, 21. jun 2018. g. u 20:00č

 

Svetski dan muzike - ArtLink i Legat Petra Lubarde

ArtLink i Evropski kulturni centri
na proslavi Svetskog dana muzike
u Legatu Petra Lubarde

 

 

Umetnička asocijacija ArtLink tradicionalno je obeležila Svetski dan muzike kamernim koncertom na otvorenom, u četvrtak, 21. juna 2018. godine u 20č, prvi put u Legatu Petra Lubarde.
 
Ovogodišnji koncert, organizovan u saradnji sa Kućom legata, Asocijacijom festivala Srbije, Delegacijom EU u Srbiji i Ambasadom Bugarske, predstavio je harfistkinju Anđelu Mađarov i flautistkinju Ivonu Nedevu, umetnice iz Bugarske, koje su izvodile francusku muziku za harfu i flautu.
 
Na koncertu je nastupio i Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017. godini, dok je koncert bio začinjen rok zvucima srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog JOBY-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.
 
Koncert su otvorili direktor Kuće Legata g. Filip Brusić i Umetnička direktorka ArtLink i Predsednica Asocijacije umetničkih festivala Srbije Jovanka Višekruna Janković. Među gostima su bili visoki zvaničnici iz Evropske komisije iz Brisela, predstavnici Ambasada Francuske, Bugarske, Rumunije i Evropskih kulturnih centara.
 
Posle koncerta, gosti su imali organizovano stručno vođenje kroz Legat Petra Lubarde, kao i degustacije vina fruškogorske vinarije Quet.
 
Svetski dan muzike istovremeno je najava ArtLink festivala mladih talenata, koji će biti svečano otvoren 22. septembra 2018, gala događajem „Noć klavira“, u Kolarčevoj zadužbini, uz gostovanje dvoje francuskih pijanista, Mišela Dalbertoa i Žan Pola Gaspariana, kojim će ArtLink zajedno sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom obeležiti stogodišnjicu Prvog svetskog rata i francusko – srpskog savezništva.

 

 

Fotografije:
 
 
Jovanka Višekruna Janković, Umetnička direktorka ArtLink i predsednica Srpske asocijacije festivala SEFA

 

Harfistkinja Andjela Madjarova i flautistkinja Ivona Nedeva iz Bugarske

 

Harfistkinja Andjela Madjarova i flautistkinja Ivona Nedeva iz Bugarske

 

Harfistkinja Andjela Madjarova i flautistkinja Ivona Nedeva iz Bugarske

 

 

 

Mladi čelista Vuk Ovaskainen dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik za 2017. godinu

 

Boško Radojović, Filip Brusić, Jovanka Višekruna Janković, Eliza Garido, Jean Baptist Cuzin

 

Julijan Kitipov, Jovanka Višekruna Janković, Paul Hanri Presset

 

Nicolas Faye, Jovanka Višekruna Janković i Jean Baptist Cuzin
 

 

 

 

Last modified on petak, 22 jun 2018 13:07